söndag 20 november 2011

Hungerspelen !

 Den är äntligen här: Trailern för hungerspelen, som kommer ut 23 mars nästa år!
 Titta och njut.

lördag 19 november 2011

Breaking Dawn del 1

 Det är dags för bröllop, och den obegripliga kärleken mellan Bella och vampyren Edward växer starkare för varje minut. Men ett par dagar in på smekmånaden känner Bella hur något växer i henne, okontrollerat och smärtsamt. Något som tar all näring från hennes kropp, och långsamt bryter ner henne inifrån.

 Wow, wow, och återigen wow. Jag måste säga att filmerna blir bättre för varje film som kommer, precis som skådespelarna och specialeffekterna, och det är ovanligt i både film- och boksammanhang.
 Filmen var sprängfull av kärlek, drama och lite mer kärlek. Inte bara kärlek-kärlek mellan Bella och Edward, utan också kärlek till vänner, familj, ett knappt existerande monster som äter upp en inifrån..
 Vad jag märkt i andra serier, när det är dom sista filmerna, är att författarna lägger till fler skämt. Det upptäckte jag även här, och jag vet att jag, personligen, inte skulle ha behövt skämten: jag skulle älskat filmen lika mycket utan dom, men det var ändå bra att dom var där, som ett litet avbrott mitt i det seriösa.
 Om jag inte varit alldeles klar med min poäng: Jag älskade filmen otroligt mycket, och vet att jag kommer att se den ett (tvåsiffrigt) antal gånger innan nästa film kommer. Den kvalificerar sig nog till en av dom bästa filmerna jag sett på länge och den är absolut den bästa i Twilight-serien.
 När jag senare har läst recensioner av filmen, har jag sett att de flesta inte tycker om den. Jag har sett de flesta orsaker. "Sadistiskt kvinnovåld" SvD (som jag absolut inte förstår, var är det sadistiska? Visst, hon skadas, men vem njuter av det?) "Vi kan inte helt komma till tanken att acceptera Bellas val att gifta sig och ligga med en vampyr vid 18 års ålder" CNN ... Allt visar att filmen passar för yngre, och baserat på medelåldern i biosalongen skulle jag uppskatta målgruppen att vara under 30 (snälla, rätta mig om jag fått för mig fel!).
 Men, som en liten slutsats: SE DEN !
 + Full av kärlek, och mycket drama ... Svårt att sluta tänka på den, svårt att bara se den en enda gång!
 - Nästa del kommer inte förrän om ett HELT ÅR!

tisdag 8 november 2011

Five flavors of dumb - Antony John

 Piper har fått äran att vara manager till skolans hetaste rockband - i utbyte mot att hon fixar dem en betald spelning på en månad. Det finns bara ett problem. Hon kan inte säga om de är något bra.
  Det är svårt att döma musik när du är döv.

 Än en gång en bok som inte finns, och inte verkar planera att komma, på svenska. Och än en gång är det sjukt synd. För än en gång är detta en av dom bästa böckerna jag läst på länge! Så otroligt mysig och rolig, faktiskt tillochmed en aning spännande. Det fanns många små konflikter, som vävdes ihop, och många olika personligheter man fick lära känna på bara 340 sidor.
 Det bästa var handlingen, helt klart. Så oväntad och annorlunda, men också så lätt att gå fel. Men nej, Antony John lyckades felfritt med en fantastisk roman som gärna får ha en uppföljare eller två.
 Ett stort minus är ju, som sagt, att den inte finns på svenska. Men det behöver inte förstöra något. Den finns fortfarande att köpa på Bokus och trots att författaren använder många avancerade ord i boken, får man lätt flyt och boken tar slut snabbare än förväntat. De avancerade orden är till stor del beskrivande, och man klarar sig dom för att förstå skämten och handlingen.
 + Handlingen!
 - Jag tyckte om "ordbeskrivningarna", men det var bara två sådana: det kunde lätt varit fler. Och den finns inte på svenska.

/Alice

lördag 5 november 2011

Footloose - en fantastisk mix av allt en bra film behöver!

 Ren MacCormack flyttar från storstaden Boston till sydstatsstaden Bomont, där han upplever en stor kulturchock. För ett par år sedan skakades staden av en tragisk bilolycka, där fem tonåringar dog. Stadens överhuvud, pastor Shav Moore reagerade genom att sätta upp strikta regler, som förbjuder hög musik och dans på allmänna platser, och ett utegångsförbud för alla under arton.
 Men Ren är inte villig att acceptera det, och han utmanar förbudet och väcker nytt liv i staden.

 Hej, feelgood! Detta är verkligen den bästa dansfilm jag någonsin sett, och den innehåller lite av allt! Mycket dans, men också lite drama, kärlek, fight, sorgligt och roligt, och när filmen var slut, då var det väldigt svårt att hålla fötterna stilla. Med blandningen av alla ingredienser till en fantastisk film, tror jag att man inte behöver vara ett stort fan av dans för att se den, man kan njuta av filmen utan vidare koppling till vad som händer.
 Det är en film som inte kräver mycket: man behöver inte tänka eller lista ut något dolt budskap, vilket gör den perfekt dygnet runt, året runt. Den kan passa alla åldrar, dock tror jag att tonåringar tycker bäst om den, och jag tror att det finns många som kan känna igen sig i scener i filmen.
 Är detta inte din film-genre alls? Se den ändå, prova något nytt! :)
 + Underbar, feelgood till tusen!
 - Kan vara yttepyttelite överdriven ibland..

/Alice