söndag 22 maj 2011

Klass 7B 8: Början på värmen - Pernilla Gesén

 Det är april och vårsolen värmer eleverna i klass 7B på Sofia skola.
 Hanna läggs in på en klinik för att få hjälp med sina ätstörningar, hon ska bli frisk. Hon vill bli frisk.
 Oskar tycker att alla andra är sjuka i huvudet. Hans alkoholiserade morsa, hans hemska styvfarsa och soc-kärringarna. Och inte mist alla invandrare, allt är ju deras fel. När allt går som värst blir Oskar placerad i en fosterfamilj, och han får smaka på ett liv utan våld och glåpord.
 Paulina har svårt att finna sig tillrätta med sitt nya liv. Hennes pappa bor i en tvåa i stan med en ny tjej, och förväntar sig att hon ska komma på besök. Som om hon skulle kunna lämna mamma, hon också.
 Set och Tessan är fortfarande ihop, efter rekordlånga fem månader! Men en kväll får Tessan reda på något som kommer att förändra allt. Och en valborgsfylla på det...

 Visst, boken är för 9-12. Men jag har läst hela serien sedan bok 1 och var bara tvungen att läsa del 8! Och ja, jag märkte att den inte var för min ålder, men jag kände att den är perfekt för lite yngre. Det att den tar upp så många viktiga ämnen i en så kort bok är helt fantastiskt. Den handlar ju om allt; ätstörningar, familjeproblem, flytt, kärleksproblem... ALLT som en bra ungdomsbok ska innehålla!
 + Den tar upp så många ämnen i en så kort bok
 - Det är ganska länge mellan böckerna, och dom är ganska korta, så man hinner inte läsa hela serien förrän man "växt ur den"...

/Alice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar