lördag 9 juni 2012

Du glömde säga hej då – Sarah Dessen


(eng. titel: What happened to goodbye)
 Ännu en ny stad och en ny skola. Men Mclean har inget emot det. I själva verket ser hon det som en möjlighet att prova en ny personlighet. Ända sedan hennes föräldrars skilsmässa har Mclean och hennes pappa levt överallt, och med det lämnat deras olyckliga förflutna bakom dem. Och varje gång de flyttat, har Mclean uppfunnit en ny version av sig själv, från en klämkäck hejarklackstjej till den svåra tjejen som alltid klär sig i svart.
 Men när de kommer till Lakeview ändras allt. För första gången slår hon sig ner, hon skaffar kompisar, och hon försöker vara någon hon inte varit på väldigt länge: sig själv.

 När jag fick höra att Dessen skulle släppa en ny bok visste jag redan innan jag fick veta vad den skulle handla om, att jag var tvungen att läsa den. Ända sedan jag läst Mycket mer än så och Mitt perfekta liv har Sarah Dessen legat högt på min lista av favorit-författare. Detta var den första gången jag läste Dessen på engelska, vilket är något jag verkligen rekommenderar. Ibland har jag känt att vissa av ordvalen i de tidigare böckerna förstört stämningen en aning, men den känslan fick jag aldrig när jag läste denna bok.
 I början av boken var jag besviken. Boken var väldigt seg, till och med tråkig. Men trots det höll jag modet uppe och fortsatte läsa, för jag ville verkligen att den skulle vara lika bra som de tidigare böckerna. Efter ett par kapitel blev boken mindre seg, mysfaktorn höjdes, men den var fortfarande ingen "bladvändare". Jag kände inte mg dragen till boken, hade aldrig svårigheter att lägga ner den....inget.
 Nu i efterhand ångrar jag inte att jag fortsatte läsa, trots att boken saknade det där lilla extra. Den var väldigt mysig och härlig. Ibland kändes den lite för typisk och förutsebar, men som alla Dessens böcker var det en väldigt fin kärlekshistoria med massa sommarkänsla och många klichéer. Och trots att det inte var den bästa av Dessens böcker, fick den mig på väldigt bra humör och den var väldigt tjejig.

 + Mysig, härlig, mycket sommarkänsla
 – Inte lika bra som tidigare Sarah Dessen böcker

LÄS OCKSÅ: Mycket mer än så & Mitt perfekta liv

4 kommentarer:

 1. Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

  http://purescience.wikia.com

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har läst How to exterminate stupidity. Den är verkligen jättebra och jätteviktig! Och jättebillig, bara 149 kronor! http://litenupplaga.se/1198 är en viktig länk!!!

  SvaraRadera
 3. Har du läst how to exterminate stupidity? Det har jag med. Och jag håller med, boken är verkligen jättebra och jätteviktig. http://litenupplaga.se/1198 är verkligen en jätteviktig länk! Den viktigaste i hela världen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin blogg du har.

  Mvh Linda

  SvaraRadera