tisdag 8 november 2011

Five flavors of dumb - Antony John

 Piper har fått äran att vara manager till skolans hetaste rockband - i utbyte mot att hon fixar dem en betald spelning på en månad. Det finns bara ett problem. Hon kan inte säga om de är något bra.
  Det är svårt att döma musik när du är döv.

 Än en gång en bok som inte finns, och inte verkar planera att komma, på svenska. Och än en gång är det sjukt synd. För än en gång är detta en av dom bästa böckerna jag läst på länge! Så otroligt mysig och rolig, faktiskt tillochmed en aning spännande. Det fanns många små konflikter, som vävdes ihop, och många olika personligheter man fick lära känna på bara 340 sidor.
 Det bästa var handlingen, helt klart. Så oväntad och annorlunda, men också så lätt att gå fel. Men nej, Antony John lyckades felfritt med en fantastisk roman som gärna får ha en uppföljare eller två.
 Ett stort minus är ju, som sagt, att den inte finns på svenska. Men det behöver inte förstöra något. Den finns fortfarande att köpa på Bokus och trots att författaren använder många avancerade ord i boken, får man lätt flyt och boken tar slut snabbare än förväntat. De avancerade orden är till stor del beskrivande, och man klarar sig dom för att förstå skämten och handlingen.
 + Handlingen!
 - Jag tyckte om "ordbeskrivningarna", men det var bara två sådana: det kunde lätt varit fler. Och den finns inte på svenska.

/Alice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar