torsdag 3 maj 2012

Dyk i - Kate Cann

 Colette är sexton år och drömmer om en kille som brukar träna simning samtidigt som henne. Hon försöker ta kontakt, och lyckan är total när han också är intresserad av henne! Men det visar sig snart att de två har helt olika syn på det där med sex...
 Första kärleken kan vara besvärlig, speciellt om ens mamma är en enorm manshatare och är tillsammans med stans snyggaste kille.


 En väldigt typisk, tjejig och förutsebar bok. De få sakerna i boken som jag inte förväntat mig kändes väldigt malplacerade: det kändes som om författaren bara slängt in det för att göra boken mer "spännande". 
 I sammanfattning var boken bra, har inte jättemycket att klaga på, men den föll bara inte mig i smaken. Om man tycker om tjejiga böcker så är denna perfekt: kort och lättläst—men ändå full av kärlek och tjejproblem(och lösningar till tjejproblem).
 Det var en känsla jag fick från boken, eller snarare ett ord, och det var girlpower
 När jag läste mer om boken, såg jag att detta är del ett i en triologi om Art och Colette.. Personligen skulle jag inte orka läsa två böcker till om dem: kan bara tänka mig hur det skulle bli väldigt långtråkigt och tjatigt. Har väldigt svårt att föreställa mig hur Kate Cann—hur skicklig hon än är som författare—skulle lyckas att hålla kvar "spänningen" om alla tre böcker handlar om samma dilemma som denna boken handlade om: ha sex eller inte?


 + Tjejig, mysig, girlpower!
 – Förutsebar.


/Alice

2 kommentarer:

  1. Jag skriver själv och tycker om att få inspiration från olika sidor. Kul blogg!

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att den verkar ganska bra :). Har bara läst en bok av Kate Cann tidigare och den gillade jag, så jag ska nog försöka mig på denna också :).

    SvaraRadera