söndag 13 maj 2012

Delirium - Lauren Oliver

 Man säger att botemedlet mot kärlek kommer att göra en säker och lycklig livet ut, och Lena har alltid trott dem. Tills nu. Nu har allt förändrats. Nu skulle hon hellre vara infekterad av kärlek hela sitt liv än att leva hundra år i en lögn.

 Åh, herregud. Är i någon slags extas. Jag vet inte hur längesedan det var sedan jag läst en bok som ens kommer nära denna. SÅ himla bra! Jag kan inte sluta tänka på den, och jag har svårt att acceptera att den är slut. Läste den sista sidan om och om igen, bara för att jag inte ville lägga ner den..
 Det är en bok som är extremt svår att glömma, den väcker så många känslor och tankar. Väldigt nytänkande och inspirerande och den fick mig att se kärlek annorlunda: som en sak som man inte borde ta för givet.
 Genom hela boken finns en viss attityd som jag inte kan göra annat än älska, och allt är berättad på ett väldigt fint sätt. Allt  boken var väldigt vackert på olika sätt, och väldigt känslosamt och känslosmittande. Jag kom på mig själv att sitta och le dumt när jag läste, och det hände att tårar rann ibland också.
 Jag blev väldigt glad när jag lärde mig att det finns en del två till boken. Den har redan kommit ut på engelska med titeln Pandemonium. En annan sak som gladde mig var att höra att filmrättigheterna redan är sålda och filmen är planerad till 2013. Det var en känsla jag fick när jag läste, att "detta skulle passa perfekt i en film".

 + Så otroligt vacker, så fin och så fantastisk
  Att den tog slut. Fast det gör inget för det finns en del två.. Och sen kommer en del 3... Så egentligen finns inget dåligt.

/Alice

LÄS OCKSÅ: Ful–Scott Westerfield (Dessa böckerna påminner väldigt mycket om varandra..Så om du tyckte om den ena, läs den andra!)

5 kommentarer:

 1. Jag har velat läsa den här boken i evigheter! Kul att läsa att du tyckte så mycket om den, nu måste jag beställa den genast bara för det! :)

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillar boken! Översättaren håller just nu på med Pandemonium. Här kan du läsa mer om den planerade filmen också: http://www.goodreads.com/author_blog_posts/2329040-the-long-and-winding-road-book-to-film
  Ha det bra!
  Marcus (redaktör på Bonnier Carlsen)

  SvaraRadera
 3. Ja älskar boken.Man gråter mot när slutet kommer.Jag längtar att läsa nästa del av den.Jag hoppas Alex lever,det kommer bli sorligt om han ej gör det eftersom Lena blir ensam i Vildmarken.Lauren Oliver skriver böcker som berör en med känslor.Älskar det och älskar boken.:)

  SvaraRadera
 4. Alltså jag är så galet sugen på denna att jag bara måste beställa den snarast!

  SvaraRadera
 5. En så himla vacker bok, jag har läst andra delen och det blir bara bättre och bättre. Lauren Oliver vet verkligen vad hon gör och hur hon som på bästa sätt kan berör sina läsare. Helt fantastiskt!

  SvaraRadera