fredag 14 januari 2011

Flickan från ovan - Alice Sebolt

Susie Salmon är fjorton år när hon mördas av grannen. Hon hamnar i himlen och ser därifrån hur hennes familj fortsätter leva sitt liv, trots den oerhörda sorgen och minnet av henne. (Förlåt, svårt att sammanfatta den på annat sätt)

Även om boken är sig ganska lik från början till slut (och med det menar jag att det inte är några stora vändpunkter) och den inte riktigt var som jag trodde, älskade jag att läsa den! Det finns väldigt många olika vissioner om vad som händer efter döden och Alice har skapat en väldigt intressant sådan. Hon nämner himmel, men inte Gud, vilket gör att man kan dra många egna slutsatser. Hon  har levt sig in  i varje person och utvecklat den beroende på ålder och situation. Som sagt hände det aldrig något häpnadsväckande, men ändå hela tiden intressant läsning. Jag läste den med blandade känslor och rekommenderar  den med glädje till alla från 13 år!

+ Bra läsning.
- Kanske kunde hända något som gjorde den lite mer spännande, eller lite mer sorgligt. Annars var det inget dåligt med den.

//Felicia

2 kommentarer: