onsdag 27 april 2011

Afrodite och ödet - Ritta Jacobsson

 Det är höst och Ditte har börjat nian. Uttagningen till skollaget har gjort Ditte till lagets enda tjej. Visst är hon bättre än de flesta av killarna, men det är inget de vågar erkänna. Samtidigt börjar Anton i Dittes klass, och han är inte bara snygg och charmig, han har vunnit skolmästerskapen i innebandy med sin förra skola. Snart går snacket om att Anton ska ta Dittes plats i laget, och allt fler lagkamrater vänds mot henne. Facebookgrupper startas och rykten sprids likt vinden.
 Den nya idrottsläraren Ted försöker stötta Ditte, men han har själv fullt upp i en härva av spelmissbruk och lån...

 En Afrodite-bok kan aldrig bli fel! Jag har läst dem sedan den första kom ut(detta är del 6), och aldrig blivit besviken; ingen skillnad denna gången. Jag sträckläste varje gång jag hade chansen och låg uppe länge på kvällarna och bara läste. När boken helt plötsligt tog slut igår kväll hade jag både skrattat, gråtit och blivit rädd.
 Vad som är så bra med Afrodite-böckerna är att det är ungdoms-deckare, anpassade till tjejer, och det har jag inte hittat fler av. Att Ritta Jacobsson är en så bra författare är bara ett plus! En annan sak jag älskar, det är att framsidan har något med boken att göra, den visar en händelse i boken! Varje gång jag läser en Afrodite-bok väntar jag till just den biten som blivit fångad på framsidan och beundrar. Det finns inte mycket mer att säga om boken, mer än läs den!
 + En ungdoms-deckare för tjejer, spännande, allmänt bra ...
 - Det lite orealistiskt ibland, kanske...

/Alice

1 kommentar:

  1. Visst är de bra afrodite-böckerna! :)
    Bra att böckerna kom fram, hoppas ni är nöjd!

    SvaraRadera