tisdag 19 april 2011

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag - Sara Ohlsson

 Jag inser att jag legat naken och tätt intill, varm och yrvaket glad. Och medan jag fnissat av hans kittlande andedräkt har han tänkt att han inte längre vill.
 Olivia är dumpad. John vill inte längre vara ihop och hon fattar inte hur hon ska kunna överleva ensam. Vem är hon utan John, utan det perfekta förhållandet? Är hon verkligen en sån som bara kysser den hon älskar? Eller är det så enkelt som Danijel säger att man ska skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt?

 Åh, vad jag älskar sådana här böcker! Inte just handlingen, men sättet den är skriven, sättet den är uppdelad, ALLT! Det är något speciellt med Gilla-böckers böcker, alla är så lika, men ändå olika. Gillade du Här ligger jag och blöder? Då kommer du att älska Jag är tyvärr död och kan inte komma till solan idag!
 Alltså, handlingen är kanske inte den bästa när man tänker efter, den har ju typ ingen handling, om man säger så... Jag menar, om någon skulle fråga mig vad den handlar om skulle jag inte kunna svara. Men ändå. Den var jättebra.
 Jag kommer absolut att tipsa folk om den, har redan gjort, men det gäller att hålla sig till åldersgruppen 15+, är man yngre kan boken tas fel och allt blir fel.
 Men, sista ord: Jättebra och sjukt läsvärd!
 + Sättet den är skriven
 - Den har ingen riktig handling

3 kommentarer:

  1. Bara titeln får ju en att vilja läsa den!

    SvaraRadera
  2. Jag är väldigt nyfiken på den här boken, ska se om jag kan få tag på den någon gång i framtiden.

    SvaraRadera
  3. Hade väldigt höga förhoppningar på den boken. tyävrr blev jag besviken på handligen- den var inte bra alls. :(

    SvaraRadera