fredag 3 december 2010

Bridget Jones dagbok - Helen Fielding

Bridget Jones är en lätt  överviktig, pinsam, halvsmart, kedjerökande kvinna i 30-årsåldern i London. Hennes kärleksliv är inte precis på top men när hennes chef Daniel Cleaver, som hon sedan länge varit kär i, börjar flörta med henne, börjar livet leka. Men när hon träffar advokaten Mark Darcy blir det lite mer komplicerat. I början tycker hon att Mark är en skitstövel, men med tiden ändras hennes tankar. I boken får vi följa med i hennes dagbok: Dagens händelser och tankar m.m.

Efter att väldigt många gånger ha sett filmen bestämde jag mig för ca ett år sedan att jag måste läsa boken. Så det gjorde jag, och jag ångrar mig verkligen inte. När jag läste boken skrattade jag högt på flera ställen. Helen har verkligen fått till det med roliga karaktärer och kommentarer. Man tröttnar verkligen inte heller på att läsa den eftersom det hela tiden händer nya saker och det är inga superlånga kapitel. Att läsa böcker som är skrivna som dagböcker brukar vara roligt, och det här är absolut en av dem bästa. Även om den är en vuxenbok så funkar den för tjejtonåringar att läsa också, vilket ju är bra.

+ Humorn, hennes sätt att skriva.
- Kan faktiskt inte komma på något. Får nog läsa om den så kanske jag kommer på något.

//Felicia

2 kommentarer:

  1. Jag älskar både boken och filmen, men tycker nog att filmen är mer träffande en boken. Mest av allt älskar jag "Stolthet och fördom" mallen som boken följer. Det gör den så romantiskt samtidigt som den är fruktansvärt pinsam.

    SvaraRadera
  2. Ja eller hur! Mark Darcy liksom. Ja, filmen är väldigt bra, den lyckades se med! Men den är nästan jobbig att se på bara för att hon är så pinsam hela tiden, haha.
    /Felicia

    SvaraRadera