onsdag 15 december 2010

Skuggan från norr - Philip Pullman

(uppföljaren till Rubinen i dimman, om du också kan läsa om här på bloggen)

London år 1878. När en av Sally Lockharts kunder förlorat alla sina aktiepengar blir Sally funderasam och hon lovar att hon ska fixa tillbaks alla kundens pengar. Och när hennes vänner och kompanjoner på Garlands detektivbyrå dras in i ett spel på liv och död börjar de lägga ihop pusselbitarna. De ser att deras fall hänger ihop, men vet inte hur. Det enda de vet är att det grundar på något den svenske affärsmannen Axel Bellman gjort, och det är inget bra.

Boken är både spännande och sorglig och, precis som förra, faktarik. Men den innehåller många namn, platser och berättelser vilket gör att man blir förvirrad och inte förstår hur saker och ting hänger ihop. Det var antagligen därför jag tyckte att den var tråkig att läsa i början men när jag sedan läst ett tag blev den bra. Philip, författaren, är duktig på att skriva och man undrar hur kan kan veta så mycket, intressant att läsa.

+ i slutet av boken ville jag inte sluta läsa den, både spännande och sorgligt. Funkar lika bra för killar som för tjejer!
- kändes tråkig i början, jag blev bara förvirrad.

//Felicia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar