fredag 6 maj 2011

Arvet - Rachel Ward (Döden i dina ögon 2)

 Adam ser siffror precis som sin mamma gjorde. När han ser in i folks ögon ser han datumet de ska dö. När han en dag inser att alldeles för många har samma dödsdatum blir han rädd. Vad ska egentligen hända 2027?
 Alla möjliga händelser och tankar spelas i Adams huvud medan han försöker bestämma sig: ska han bryta sin mors löfte och varna London-borna om katastrofen?
 Mitt i allt kaos träffar han Sarah som vänder hans värd uppochner - igen.

 Jag brukar inte ha höga förväntningar om uppföljare till böcker, men av något skäl hade jag det för denna. Och jag  blev nöjd. Visst - den var lite seg ibland, men det vägdes upp mot den fantastiska storyn och de underbara karaktärerna.
 Det är bara en sak jag inte brukar tycka om som jag reagerade på här också - en kvinnlig författare som skriver ur en killes perspektiv. Okej, denna boken var inte så jobbig, men jag tänkte på det.
 Annars var boken verkligen underbart läsvärd. Man kan tro att det blir tjatigt med en uppföljare, med "samma" problem och samma gåva. Men nej, nej, nej. Dom första sidorna tänkte jag så, men den är så lik - och ändå så annorlunda.. Jättebra, helt enkelt!
 + Handlingen, karaktärerna
 - Lite seg..

LÄS OCKSÅ: Döden i dina ögon - Rachel Ward

4 kommentarer:

 1. Jag läste den!Men först läste jg Döden i dina ögon (första delen) och sen Arvet (denna boken)
  Jag älska dem men ja håller med ibland var den lite seg. (samma 11åring)

  SvaraRadera
 2. Jo, det är väl enklast att förstå boken om man läst den första delen .. Men visst är det en bra serie?! :D

  SvaraRadera
 3. Finns det en del 3?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, den heter Slutet och kommer ut nu till sommarn :)

   Radera