tisdag 26 oktober 2010

Mycket mer än så - Sarah Dessen


Auden är perfekt. Hon är det perfekta dottern som aldrig tar plats, den ansvarsfulla systern och den duktiga eleven. Hon är helt enkelt tjejen man kan lita på, men innerst inne har hon länge känt sig instängd av alla krav, hon har inte haft något socialt liv eller sovit en hel natt på flera år.
När Audens pappa frågar henne om hon vill spendera sommarlovet hos honom och hans nya familj, i den lilla kuststaden Colby, tackar hon ja. Hon börjar jobba i en klädbutik och plötsligt får hon lära sig om hur tjejer pratar och beter sig, om kärlek och vänskapsbekymmer. Och så möter hon Eli, en  ensamvarg som också har svårt att sova om nätterna. Tillsammans ger de sig ut på nattliga uppdrag. Auden ska ta igen allt hon missat från sin barndom och Eli ska lära sig att leva med skuldkänslorna efter bästa kompisens död.
Det blir sommaren då allt förändras.
 Wow, är det enda jag kan säga! Det var riktigt längesedan jag läste en sådan här bra bok. I början tyckte jag inte så mycket om den, varken bra eller dåligt, men så upptäckte jag att jag läst nästan 200 sidor på två kvällar, så den var nog ganska bra ändå .. Det är en superbra tjejbok för 12+, den var riktigt härlig och mysig och allt positivt! Den fungerar verkligen bra nu till hösten, men det är nog en året runt-bok.
 Det bästa med boken var nog handlingen och Sarahs sätt att berätta. Trots att jag var tvungen att läsa om vissa rader ibland för att jag läst för snabbt kändes förklaringarna verkliga. Hon satte ord för alla känslor så bra, man blev verkligen smittad av dom. Dialogerna var det enda som kanske var lite negativt, då hon skrivit dom på ett lite annorlunda, ibland nästan lite jobbigt, sätt. Jag är en sådan som ibland hoppar över texten mellan vad folket säger, jag brukar läsa pratet och bara skumläsa det andra, och det fick jag ångra i denna boken. Hon hade skrivit många beskrivningar mellan vad de sade, vilket gjorde det hela lite förvirrande. Trots det var boken hur bra som helst. Bra jobbat, Sarah!
+ ALLT, allt, allt allt, allt! Jag ÄLSKADE boken!
- De konstiga dialogerna.
/Alice

4 kommentarer:

  1. Låter ju jättebra! Ska skriva up på att-läsa-listan :)

    SvaraRadera
  2. Jag har inte läst den men min syrra läste den och sa att den sög hon har ingen smak för böcker ALLS... (samma 11 åring)

    SvaraRadera
  3. Läs den! Den är så härlig!! :D

    SvaraRadera