torsdag 18 november 2010

Böcker till film!

(Just nu är det lite segt på läsarfronten, så recensionerna kommer inte lika tätt.)
 Som ni säkert har märkt så har många bra böcker blivit film. Och för det mesta har resultatet varit en besvikelse. Att göra film av en bok är svårt, att få med allt som händer går ju inte, och bara för det så har jag aldrig höga förväntningar när jag ska se filmer som är baserade på böcker, och trots det blir jag vanligtvis besviken.
Lyckad film?
 Ta till exempel Johanna Thydells I taket lyser stjärnorna. Jag såg filmen, och tyckte jättebra om den. Sedan läste jag boken . . . och allt positivt om filmen försvann. När jag läste satt jag bara och väntade på att vissa saker skulle hände, som hade hänt i filmen, och så tänkte jag 'Åh, det är säkert ännu roligare i boken än på filmen'. Men inget som var med i filmen hände i boken!
Lyckad film!
 Fast det finns ju bra filmer också. Jag tyckte att Guldkompassen  var ganska så skickligt gjord, jag hade precis läst ut boken när jag såg filmen, och jag kände igen mig i allt! Och Marley och jag. Det är en bok som jag absolut älskar, och trots att det inte händer exakt samma saker i filmen som i boken, så fastnar man för båda!
 Näst på tur att bli film är ju Hungerspelen, till våren 2011. Det är verkligen något jag ser fram emot, och jag har höga förväntningar trots att jag inte borde ha det. Det kommer att bli svårt att uttrycka allt som beskrivs så bra i boken utan långa förklaringar och invecklade dialoger, men vi får se hur dom löser det... Nu har ju även Tusen gånger starkare blivit film, tråkigt nog har jag inte sett den än, antagligen väntar jag tills den går att hyra, men jag fastnade för boken så jag vill gärna se den. Jag tror dock inte att den kommer att vara så bra, men  vem vet?!
 Om du har sett Tusen gånger starkare, eller bara vill argumentera lite om filmatiserade böcker, KOMMENTERA!
 /Alice

2 kommentarer:

  1. Ni har fått en award av mig! Kolla in min blogg för att läsa mer :)
    http://ameliesboktips.blogg.se/2010/november/cherry-on-top-award.html

    SvaraRadera
  2. Tack så hemskt mycket! Jag ska prata ihop mig med Alice så vi kan skriva tillsammans ;)
    Återigen, tack! :)

    SvaraRadera