tisdag 2 november 2010

Hungerspelen, Fatta eld, Revolt - Suzanne Collins

Hungerspelen
24 deltagare, bara en överlever. Hungerspelen är ett spel som går ut på att 24 barn, 12 pojkar och 12 flickor, mellan 12 och 18 år, ska döda varandra.
Sextonåriga Katniss Everdeen bor i Distrikt 12 i landet Panem, framtida nordamerika. På sin fritid jagar hon för att försörja sin familj som består av hennes mamma och lillasyster. Katniss liv förändras den dag då det visar sig att hon ska vara med i Hungerspelen.

Fatta eld
Katniss har kommit hem från hungerspelen och när hon får besök av självaste presidenten förstår hon att det var bara början. Nu är det dags att åka på turné ut i alla distriktmed (partnen? pojkvännen? vännen?) Peeta.
Eftersom  hungerspelen detta år fyller 75, är det också dags för kvartsekelskuvning, vilket innebär att något spännande och snnorlunda kommer hända.

Revolt
Katniss har återigen överlevt och bor nu i Distrikt 13, som egentligen, enligt huvudstaden, inte finns. Hon är nu Rebellernas symbol och tillsammans med dom ska hon ut i krig mot huvudstaden. Om du vill veta mer får du helt enkelt läsa den!

Både mina och Alices favoritböcker!!
Helt otroligt superdunderbra! Om du inte läst de än borde du göra det. Suzanne Collins är en riktigt bra författare och gör det lätt för en att se och förstå.Varje bok bjuder på mycket spänning och man kan inte lägga ifrån sig dem. Jag läste nyss ut Revolt och det är verkligen spänning genom hela boken, man tröttnar inte! I slutet av varje kapitel händer något jättespännande vilket gör att man bara måste fortsätta. Något som är väldigt bra är att denna boken antagligen passar nästan lika bra för killar som för tjejer. Huvudstaden och distrikten speglar ganska bra i-länder och u-länder, vilket får en att tänka efter. Alla böckerna finns ute på svenska så det är bara att åka till bokaffären eller biblan och ta för sig. Gör det!

+ Finns bara bra saker med Hungerspelen.
- Se ovan...

// Felicia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar